Главная » 2009 » Май » 14 » І І Міжнародний фестиваль дизайну та реклами 2009. "Молоді дизайнери - назустріч "ЄВРО-2012"
І І Міжнародний фестиваль дизайну та реклами 2009. "Молоді дизайнери - назустріч "ЄВРО-2012"
13:56
14 - 15 травня в Українському домі пройшов дводенний І І Міжнародний фестиваль дизайну і реклами "Молоді дизайнери - назустріч "ЄВРО-2012", організований Київським національним університетом культури і мистецтв. У конкурсі взяли участь студенти та абітурієнти з усіх регіонів України, Москви, Білорусі, Прибалтики та Польщі.


У своєму виступі на урочистій церемонії відкриття фестивалю директор Інституту дизайну та реклами КНУКіМ, академік Української академії архітектури, доктор архітектури, професор Вадим Абизов, зазначив, що на конкурс було подано багато цікавих проектів, зокрема, із дизайну середовища - більше аніж 150 робіт, з графічного дизайну - близько 100, а на конкурс дизайну одягу було надіслано понад 220 заявок, отож, перед журі постало складне завдання - необхідно було обрати найкращих. Дизайнерські рішення які були представлені на фестивалі, за словами М.М. Поплавського, будуть спрямовані на тематичне оформлення, святкове проведення та розробку фірмового стилю України під час організації чемпіонату з футболу Євро-2012. У складі міжнародного журі фестивалю були: Крістофер Ле Бо, Віктор Анісімов, Оксана Караванська, Михаїл Воронін, Вікторія Барон, а також Олег Пінчук, Михайло Поплавський, Сергій Поярков, Олексій Степанов та інші.


Конкурс проводився у два етапи. У перший день конкурсної програми свої колекції одягу у різних номінаціях продемонстрували близько ста конкурсантів. У виставкових залах демонструвалися і роботи дизайнерів середовища, реклами тощо. Другий день був присвячений показам колекцій дизайнерів, що номінувалися, та святковому гала-концерту, який завершився урочистою церемонією нагородження переможців.


Основні тематичні номінації фестивалю:
• Дизайн одягу.
- Конкурс "Одного плаття ".
- Конкурс колекцій за номінаціями: фірмовий стиль Євро-2012 в одязі та аксесуарах, арт - дизайн Євро-2012, прет-а-порте, фольк.
• Графічний дизайн та реклама (фірмовий стиль Євро-2012, упаковка товарів та виробів до "Євро-2012", тематичний календар "Україна зустрічає").
• Дизайн середовища .
• Перукарське мистецтво.

Фото: колекція "Романтік" – дизайнер Дерман Лілія

У рамках фестивалю пройшли майстер-класи, за участю французького дизайнера Крістофера Ле Бо, українського кутюр’є, академіка академії інженерних наук України, кавалера ордену Святого Станіслава IV ступеня Михаїла Вороніна, дизайнера та народної майстрині В. Бердник-Сокоринської, а також відбулися науково-практичні конференції, за участю члена Національної спілки художників України, доктора філософських наук, професора кафедри дизайну одягу Ю. Г. Легенького, доктора архітектури, професора кафедри дизайну середовища Московького архітектурного інституту В Колейчука, доктора архітектури, професора, члена правління Національної спілки архітекторів України та Українського комітету ІКОМОС/ЮНЕСКО В. А. Абизова, а також була відкрита прес-конференція за підсумками роботи фестивалю.

Фото: колекції "НРМ-22" – дизайнер Вець Тетяна і "Романтік" – дизайнер Дерман Лілія
Просмотров: 3716 | Теги: дизайнерская одежда, евро 2012, Дизайн, Международный, конкурс, стиль, мода

РАЗДЕЛЫ